Bestuursopleidingen over Cybersecurity
Zoals vereist door de NIS2 Richtlijn en de wetten van het land
Bestuursopleidingen over Cybersecurity zoals vereist door de NIS2 Richtlijn en de wetten van het land
Breng leiderschap naar executives over cybersecurity besluitvorming. Update met de basisprincipes en werk samen met degenen die de kennis hebben.
Korte opleidingsreeks voor Bestuur en executives met vier sessies van twee uur.
Ontvang een certificaat van voltooiing en blijf in lijn met NIS2 Artikel 20.
Beschikbaar voor interne sessies in organisaties of als open sessies.
NIS 2 - Artikel 20 – Governance
1. De lidstaten zorgen ervoor dat de bestuursorganen van essentiële en belangrijke entiteiten de cyberbeveiligingsrisicobeheersmaatregelen goedkeuren die door die entiteiten zijn genomen om te voldoen aan Artikel 21...
2. De lidstaten zorgen ervoor dat de leden van de bestuursorganen van essentiële en belangrijke entiteiten verplicht zijn om opleiding te volgen, en moedigen essentiële en belangrijke entiteiten aan om soortgelijke opleidingen aan te bieden...
DORA Artikel 5 - Governance en Organisatie
1. Financiële entiteiten moeten een intern governance- en controlekader hebben dat zorgt voor een effectief en prudent beheer van ICT-risico's, in overeenstemming met Artikel 6, om een hoog niveau van digitale operationele veerkracht te bereiken.
2. Het bestuursorgaan van de financiële entiteit moet alle regelingen met betrekking tot het ICT-risicobeheersingskader, genoemd in Artikel 6, definiëren, goedkeuren, toezien en verantwoordelijk zijn voor de implementatie ervan.
3. Financiële entiteiten, anders dan micro-ondernemingen, moeten een rol instellen om de regelingen met ICT-dienstverleners te monitoren met betrekking tot het gebruik van ICT-diensten, of een lid van het senior management aanwijzen die verantwoordelijk is voor het toezien op de gerelateerde risicoblootstelling en relevante documentatie.
4. Leden van het bestuursorgaan van de financiële entiteit moeten actief op de hoogte blijven van voldoende kennis en vaardigheden om ICT-risico's en de impact ervan op de operaties van de financiële entiteit te begrijpen en te beoordelen, onder andere door regelmatig specifieke trainingen te volgen, die in verhouding staan tot het ICT-risico dat beheerd wordt.